کمینزاده: میخواهیم با استفاده از تجارب ترکیه ثروتهای زیرزمینی افغانستان را استخراج کنیم
رئیس اتاق معادن و صنایع افغانستان با بیان اینکه استخراج منابع و ذخایر زیرزمینی این کشور منجر به رشد و توسعه منطقهای میشود گفت که باید از تجارب و فنآوریهای ترکیه در زمینه استخراج ثروتهای پنهان استفاده کرد.
شیرباز کمینزاده، رئیس اتاق معادن و صنایع افغانستان که همراه هيئت 41 نفره در نمایشگاه بینالمللی «موسیاد اکسپو 2022» در استانبول حضور یافته در مصاحبه ویژه با خبرنگار آناتولی اظهار داشت: «برایمان یک رویداد و تجربه جدید بود که با بسیاری از همتایان، صعنتکاران و بازرگانان ترکیه فرصت دیدار و همکاری نزدیک را فراهم و با مخاطبانمان به صورت مفصل بحث و تبادل نظر کردیم».
وی با تاکید بر اینکه افغانستان سرشار از معادن است تصریح کرد: «در همکاری بینالمللی برای پیشرفت و توسعه در هر بخش بهويژه در استخراج معادن، کشاورزی به زیرساخت نیاز است. ترکیه از این لحاظ از ظرفیتهای خوبی برخوردار است که صنعتکاران ترک میتوانند در بخشهای معادن، انرژی و تولیدات و ماشینآلات کشاورزی که همه آن از نیازمندیهای افغانستان است، کمک و همکاری کنند».
کمینزاده با بیان اینکه نتایج ملموسی از دیدارها با همکاران ترک خود در این نمایشگاه داشتهاند، توضیح داد: «قراردادها و تفاهمنامههایی را امضا کردیم تا پروژههای مختلف در بخشهای استخراج معادن و سایر صنایع دیگر در افغانستان را عملیاتی کنیم. در این زمینه تفاهمنامههای میان انجمن صنعتگران و بازرگانان مستقل ترکیه و اتاق معادن و صنایع افغانستان برای همکاریهای بیشتر و مشترک به امضا رسید. به بازرگانان و سرمایهگذاران ترکیه گفتیم که ما نیاز به فنآوری داریم. افغانستان در حال تبدیل شدن به یک کشور صنعتی است. در صوت عدم رشد صنعت نمیتوان معادن کشور را استخراج کرد. بنابراین میخواهیم از تجارب ترکیه استفاده کرده و ثروتهای زیرزمینی و دست نخورده خود را کشف کنیم».
رئیس اتاق معادن و صنایع افغانستان با یادآوری اینکه «ترکیه در بخشهای گوناگونی از جمله کشاورزی و زیرساختها در افغانستان سرمایهگذاری کرده اما در بخش معادن تاکنون سرمایهگذاری انجام نداده است»، گفت: ما میتوانیم به صورت مشترک با همکاران ترک خود در زمینه استخراج منابع زیرزمینی کار و سرمایهگذاری کنیم».
کمینزاده در پایان خاطر نشان کرد: «بخش صنعت افغانستان واقعا با کمبود برق و تکنولوژی پیشرفته مواجه است. اما میتوانیم فنآوریهای ترکیه را وارد بازار کشورمان کنیم. صنعتکاران و معدنچیهای افغانستان علاقه ویژهای دارند که از تجارب ترکیه استفاده کنیم. استخراج منابع و ذخایر زیرزمینی افغانستان باعث رشد و توسعه منطقهای شده و نقش عمدهای در جهان خواهد داشت. امیدواریم که با حضور در این نمایشگاه و با برقراری ارتباطات با همتاهای ترکیهای خود در انجمن موسیاد همکاریهای مشترکمان توسعه یافته و افغانستان از وضعیت کنونی نجات یابد».
در همین راستا، عبدالرحمن عطاش، رئیس اجرایی شرکت دولتی «انکشاف ملی افغانستان» نیز در مصاحبه با آناتولی از امضای تفاهمنامه همکاریها در بخش توسعه کشاورزی میان این نهاد با اعضای انجمن صنعتگران و بازرگانان مستقل ترکیه خبر داده و بر اهمیت استفاده از تجارب ترکیه در بخش صنایع کشاورزی در افغانستان تاکید کرد.
همچنین میرویس هوتک، معاون مالی و اداری اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان نیز هنگام امضای سندی با همتای ترک خود گفت که افغانستان یک کشور فقیر نیست بلکه باید فرصت داده شود و به همکاریهای بیشتر در زمینههای گوناگون از جمله سرمایهگذاری نیاز دارد تا بتوانند مشکلات فرا راه خود را حل کند.
گفتنی است بازرگانان و سرمایهگذاران افغانستان در نمایشگاه بازرگانی انجمن صنعتگران و بازرگانان مستقل ترکیه «موسیاد اکسپو 2022» که از 2 تا 5 اکتبر در محل نمایشگاههای بینالمللی دائمی «تویاپ» استانبول برگزار شد، حضور گسترده یافتند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.