هزاران دانشجو پس از استقلال کشورهای تُرک در ترکیه تحصیل کرده‌اند

استاد دانشگاه آذربایجانی اعلام کرد که ترکیه پس از استقلال کشورهای تُرک از شوروی هزاران دانش آموز اعزامی از این کشور را در رشته‌های مختلف آموزش داده است.

دکتر تلمان نصرت‌اوغلو، آکادمیسین آذربایجانی که در استانبول تحصیل کرده، با اشاره به برنامه‌های مختلف ترکیه برای حضور دانشجویان خارجی در این کشور گفت: ترکیه تحت “طرح جذب دانشجو” که در سال 1992 آغاز شد، آموزش و خدمات زیادی را برای هزاران دانشجو به ویژه از کشورهای تازه استقلال یافته تُرک ارائه کرد.

نصرت‌اوغلو که جزو اولین دانشجویان اعزامی به ترکیه بود، مدرک کارشناسی و ارشدش را از دانشگاه مرمره و دکترای خود را از گروه تاریخ دانشکده ادبیات دانشگاه استانبول دریافت کرده و پس از بازگشت به کشورش به تدریس پرداخته است. او اکنون رئیس گروه تاریخ و باستان شناسی دانشگاه خزر باکو است.

وی که رئیس مرکز مطالعات ترکی-اسلامی نیز هست، در گفت‍ وگو با خبرنگار آناتولی با بیان اینکه دهه 1990 دوران سختی برای آذربایجان بود، اظهارداشت: کشور از یک سو برای استقلال و از سوی دیگر برای قره‌باغ می جنگید. وضعیت دانشگاهای مان نیز مطلوب نبود.

نصرت‌اوغلو با بیان اینکه برای رفع نیاز کارکنان آموزش دیده، هزاران جوان پس از آزمونهای مختلف به ترکیه فرستاده شدند،‌ افزود: در آن زمان ترکیه یک طرح سدسازی را لغو و هزاران دانش آموز از کشورهای تازه استقلال یافته تُٰرک را آموزش داده و خدمات بی‌نظیری ارائه کرد.

وی با تاکید بر ترکیه برای ما دروازه ورود به جهان بود، اظهار داشت: از روز اولی که رفتیم سازمانهای مردم نهاد مختلف، دانشگاه‌ها، اساتید و مردم از بخش‌های مختلف همیشه در کنار ما بودند و با این حمایت‌ها توانستیم تحصیلات‌مان را به پایان برسانیم.

وی با اشاره به اینکه بیش از 100 هزار آذربایجانی در ترکیه فارغ التحصیل شده‌اند، گفت: هر کدام از آنها در زمینه خود حرفی برای گفتن دارند و به کشور خدمت می‌کنند. امروز بسیاری از فارغ التحصیلان از ترکیه اعم از مهندسان، پزشکان، دانشگاهیان و بازرگانان کمک‌های مهمی به تقویت و استقلال کشور می‌کنند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *