موفقیت محققان ترک در طراحی فناوری تصفیه آب

محققان ترکیه‌ای با کار بر روی فرایند ممبران در تصفیه آب، فاضلاب را برای استفاده در آبیاری کشاورزی به کار گرفته‌اند.

دکتر عزیزه آیول، استاد دانشکده مهندسی دانشگاه دوکوز ایلول ترکیه با فناوری داخلی که برای استفاده از فاضلاب در کشاورزی توسعه داده، نه تنها هزینه‌های تصفیه را تا حد زیادی کاهش داده بلکه آب را با کیفیت خوبی تصفیه کرده است.

وی و گروهش در ژوئیه 2019 کار بر روی پروژه “تصفیه فاضلاب شهری- خانگی با سیستم ممبران” را با حمایت هماهنگی پروژه‌های تحقیقاتی علمی دانشگاه آغاز کرده و در ژانویه 2021 به پایان بردند.

وی در مصاحبه با خبرنگار آناتولی با بیان اینکه آبیاری کشاورزی با منابع آب شیرین بیشترین مصرف را در جهان دارد، گفت: هدف از پروژه‌ای که ما توسعه دادیم رسیدن به کیفیت آب بود که بتوان از آن در تصفیه بیولوژیکی و آبیاری کشاورزی با لایه ممبران پویا بدون نیاز به غشاهای پلیمری استفاده کرد.

آیول تصریح کرد: ما مواد بسیار کم هزینه مانند توری، پارچه، پارچه‌های صافی بافته شده، فولاد ضد زنگ استفاده می‌کنیم و می‌توان آنها را در تصفیه فاضلاب به کار برد.

وی با بیان اینکه در مطالعات خود با نمونه‌های فاضلاب مصنوعی و فاضلاب واقعی از ازمیر و مانیسا، بهداشت کامل میکروبی را در پساب ارائه کرده‌اند، افزود: ما همچنین به بازده تصفیه بیش از 95 درصد در پارامترهایی دست یافتیم که نشانگر مواد آلی موجود در فاضلاب هستند. به حذف قابل توجه مقادیر فلزات سنگین در فاضلاب شهری دست یافته و به راندمان تصفیه بیش از 95 درصد در حذف مواد آلی و کاهش قابل توجهی در سایر پارامترهای آلاینده رسیده‌ایم.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه هدفی که در نظر گرفته‌اند دستیابی به آب آبیاری کشاورزی بوده و با موفقیت به این هدف دست یافته‌اند، اظهار داشت: می‌توان با افزودن روش‌های تصفیه پیشرفته اضافی به پساب سیستمی که توسعه داده‌اند، کیفیت آب را بیشتر ارتقا داد.

آیول تصریح کرد: 70 تا 75 درصد از آب شیرین جهان در آبیاری کشاورزی استفاده می‌شود. از آنجایی که ایمنی مواد غذایی نیز بسیار حیاتی است، استفاده بهینه از منابع بسیار مهم است تا جهان بتواند غذای کافی فراهم کند. به همین دلیل ما در پروژه خود به طرحهای مرتبط با آبیاری کشاورزی روی آوردیم.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *