مطالعات علمی ترکیه در قطب جنوب ادامه دارد
پژوهشکده قطبی توبیتاک در پیشرفتی چشمگیر در رده کشورهایی که در مناطق قطبی مطالعات علمی انجام میدهند، قرار گرفت.
پروفسور بورجو اوزسوی، مدیرکل پژوهشکده قطبی سازمان پژوهش و فناوری ترکیه «توبیتاک» در گفتوگو با آناتولی به شرح فعالیتها و پژوهشهای خود در این موضوع پرداخت.
این آکادمیسین با تاکید بر اینکه تغییرات اقلیمی یک واقعیت جهانی است، اظهار داشت که مناطق قطبی بیشترین تاثیر را از این تغییرات آب و هوایی میبینند.
اوزسوی که نخستین مطالعات خود را بر روی یخهای دریای قطب جنوب انجام داده است، در ادامه گفت: سنگ بنای سیستم آب و هوا یخهای دریای قطب جنوب و قطب شمال است. مطالعات علمی ترکیه در قطب جنوب ادامه دارد و امسال نیز در صورت مساعد بودن شرایط هفتمین اکسپدیشن ملی علمی قطب جنوب را نیز انجام خواهیم داد.
وی با اشاره به اینکه مطالعات علمی در مناطق قطبی ادامه دارد و ترکیه در مدت کوتاهی پیشرفت سریعی داشته است، افزود: ما به سطح 40 درصد کشورهایی که در مناطق قطبی مطالعات علمی انجام میدهند، رسیدهایم.
اوزسوی با اشاره به اهمیت تداوم مطالعات در قطبها برای دانشمندان اضافه کرد که بسیاری از پژوهشهای مربوط به تغییرات آب و هوایی را می توان در قطبها که از آنها به عنوان «جعبه سیاه سیاره» یاد میشود، انجام داده و رصد کرد.
مدیرکل پژوهشکده قطبی توبیتاک تصریح کرد: یخسارهای قارهای، به سرعت در حال جدا شدن از سرزمین اصلی و ادغام در اقیانوس هستند. یخهای دریایی ستون فقرات اقلیم ما به شمار میروند. اما یخسارهای قارهای، نیز خطر بزرگی محسوب میشوند، زیرا پتانسیل افزایش سطح آب دریا را دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.