مسجد الترک؛ یادگار امپراتوری عثمانی در تونس
مسجد الترک در جزيره جربه تونس که در قرن شانزدهم ساخته شده یکی از یادگارهای زیبای دوران عثمانی در این کشور است.
مسجد الترک در حومه السوق، در جزيره جربه در جنوب شرقی تونس که در قرن شانزدهم با در دوران امپراتوری عثمانی با سبک و معماری آن دوران ساخته شده، بیش از چهار و نیم قرن است که محل عبادت مسلمانان است.
ورایاتی دال بر اینکه این مسجد در بین سال های 1556 تا 1565 توسط تورگوت رئیس که در این سالها فرماندار طرابلس بود، ساخته شده، وجود دارد.
علی بن عبدالحفیظ، امام جماعت مسجد الترک در گفتوگو با خبرنگار آناتولی اظهار داشت: این مسجد که در ابتدا به صورت یک مسجد کوچک ساخته شده بود، پس از توسعههای فراوان به شکل کنونی در آمد.
وی افزود: در جزیره جربه، انسانها با باورهای دینی مختلف بدون هیچ مشکلی در کنار هم زندگی می کنند، مسجد الترک در سال 1580 به دستور تورگوت پاشا، فرماندار طرابلس ساخته شد.
عبدالحفیظ اذعان داشت: در جزیره جربه حدود 300 مسجد از جمله مسجد شیخ، مسجد شیخ ابراهیم جملی و مسجد القبه وجود دارد.
وی افزود: بعد از تصرف جزیره جربه توسط عثمانیها، مسجد الترک برای نمازگزاران مذهب حنفی ساخته شد. با گذشت زمان، مذهب مالکی همراه با مسجد شیخ ابراهیم جملی وارد جربه شد و اکثر مساجد بر اساس مذهب مالکی شروع به اقامه نماز کردند.
بن عبدالحفیظ تاکید کرد: وجود مذاهب مختلف تأثیر منفی بر ساکنان جزیره جربه نداشته است، جمعیت بسیاری از ادیان و فرهنگهای مختلف در جزیره جربه بدون هیچ اختلافی زندگی میکنند.
وی تاکید کرد: هرکس میتواند عبادت خود را هر طور که میخواهد انجام دهد، همه بدون دخالت کسی به زندگی مشترک خود ادامه میدهند. جماعت مذهب اباضیه به مسجد ما میآیند و نماز میخوانند، ما به مسجد آنها میرویم و نماز میخوانیم، ما همه برادر هستیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.