اولین ماهواره جیبی ترکیه کره زمین را 2500 بار دور زد

اولین ماهواره جیبی ترکیه موسوم به «Grizu-263A» که ماه ژانویه امسال به فضا پرتاب شد تاکنون کره زمین را 2500 بار دور زد.

ماهواره جیبی تیم فضایی «Grizu-263» متشکل از دانشجویان رشته مهندسی دانشگاه بلنت اجویت در استان زونگولداک که 13 ژانویه با راکت اسپیس ایکس فالکون 9 به فضا پرتاب شد، طی 9 ماه بیش از 10 هزار داده فرستاد.

این ماهواره که به یاد معدنچی‌های جان‌باخته در 3 مارس 1992 به‌عنوان «Grizu-263A» نامگذاری شده است، از پایگاه هوایی کیپ کاناورال در ایالت فلوریدای آمریکا به فضا پرتاب شده و انتظار می‌رود در مدار پایین زمین تقریبا در ارتفاع 525 کیلومتر از سطح زمین به مدت 4 سال و 8 ماه خدمت کند.

ماهواره Grizu-263A ارسال داده به ایستگاه زمینی در دانشگاه بولنت اجویت را در 14 ژانویه آغاز کرد. این ماهواره که صدای فضا را به دنیا منتقل می‌کند، به ایستگاه زمینی روزانه داده ارسال می‌کند.

این ماهواره در ماه ژوئن در مسابقه ماکت ماهواره «CanSat 2022» که اداره کل ملی هوانوردی و فضای آمریکا «ناسا» ترتیب داده می‌شود، برنده شده و از زمانی که در مدار قرار گرفت، کره زمین را 2500 بار دور زد.

باران یلماز، کاپیتان تیم Grizu-263 در گفت‌وگو با خبرنگار آناتولی در دومین نمایشگاه صنعتی اسکی‌شهر اعلام کرد که تیم مذکور متشکل از حدود 20 نفر است.

یلماز با اشاره به تداوم موافقت‌آمیز ماموریت Grizu-263A گفت: داده‌های مربوط به دما، جهت-محور و سیستم را به‌طور روزانه به ما ارسال می‌کند. ماموریت خود را به مدت 4 سال دیگر ادامه خواهد داد. پس از تکمیل ماموریت خود، در حرارت ناشی از اتمسفر از بین خواهد رفت و هیچ زباله فضایی به وجود نخواهد آمد.

نورالله چوبوکجو‌اوغلو، مسئول امور مکانیکی تیم مذکور نیز اظهار داشت که قسمتی از داده‌های ارسال شده از Grizu-263A را به‌صورت عمومی به اشتراک می‌گذارند.

وی تصریح کرد که ایستگاه‌های پایه در بسیاری از مناطق جهان می‌توانند از داده‌های ارسال شده توسط Grizu-263A استفاده کنند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *