انتشار نتایج فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن تورکوواک در یکی از مجلات معتبر جهانی
یافته های کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن کرونای ساخت ترکیه در یکی از مجلات معتبر پزشکی جهان منتشر شد.
یافته های کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن کرونای ساخت ترکیه «TURKOVAC» در مجله «Vaccines» که یکی از مجلات معتبر حوزه مطالعات علمی و پزشکی جهان به شمار میرود، منتشر شد.
واکسن تورکوواک با همکاری دانشگاه ارجیس و سازمان انستیتوهای پزشکی وابسته به وزارت بهداشت ترکیه تولید و پس از طی فازهای یک، دو و سوم کارآزمایی در تاریخ 22 دسامبر سال 2021 مجوز استفاده برای پیشگیری از ویروس کرونا را دریافت کرد.
با آغاز تولید انبوه واکسن تورکوواک، ترکیه در میان 9 کشوری که واکسن کرونای داخلی تولید کرده است، قرار گرفت. طی این مدت کارآزمایی های مختلفی چون واکسن نوبت اول، نوبت یادآوری، تاثیر این واکسن بر کودکان و جوانان و چندین آزمایش و تحقیق دیگر درباره این واکسن صورت پذیرفت.
همچنین، یافته های مربوط به کارآزمایی فاز سوم بالینی واکسن تورکوواک در تاریخ چهارم نوامبر سالجاری به صورت مقاله در مجله «Vaccines» به عنوان یکی از مجلات معتبر حوزه علم پزشکی جهان منتشر شد. در این مقاله نتایج مربوط به تزریق دو دُز واکسن تورکوواک نسبت به تزریق دو دُز واکسن کروناواک مقایسه شده و منتشر شده است.
پروفسور مینه دوروسو تانریاووَر، مسئول کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن تورکوواک و استاد دانشگاه حاجتتپه در گفتگو با آناتولی درباره نتایج به دست آمده طی این تحقیق توضیح داد: به صورت تصادفی از میان داوطلبان 18 تا 55 ساله که تاکنون به بیماری کرونا مبتلا نشده اند یک گروه 1290 نفره انتخاب کردیم. به این افراد طی فاصله زمانی 28 روزه دو دُز واکسن تورکوواک یا کروناواک تزریق کرده و آنها را تحت مشاهده قرار دادیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: 732 نفر از این افراد به عنوان گروه اصلی به مدت 90 روز تحت مشاهده قرار گرفتند. همچنین 915 داوطلب نیز برای بالا بردن سطح اطمینان آزمایش برای مدت طولانی تری تحت مشاهده قرار داشتند. در پایان کارآزمایی کاهش نسبی 41 درصدی خطر ابتلا به کرونا در داوطلبانی که تورکوواک دریافت کرده بودند مشاهده شد و بدین ترتیب مشخص شد که واکسن تورکوواک در دو دُز تزریق حداقل به اندازه کروناواک موثر است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.